Съвсем проста история“ на украинската авторка Мария Ладо е първото

...
Съвсем проста история“ на украинската авторка Мария Ладо е първото
Коментари Харесай

„Съвсем проста история“ с участието на Тони Димитрова е премиерното заглавие в програмата на бургаския театър за 2023 г.

„ Съвсем елементарна история “ на украинската авторка Мария Ладо е първото заглавие на Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска ” в новата 2023 година.

Театралната аудитория в Бургас ще може да я гледа премиерно на 19-и януари от 19.00 часа.

„ Винаги е празник и наслаждение, когато работим с Тони Димитрова. Отдавна диря подобаващ текст. Всички артисти пеят, тъй като жанрът е музикална драма, само че тя има водеща роля. Една забавна пиеса, която е близка до историята за Ромео и Жулиета. В нея има комизъм, горест и се съпоставя моралът на хората и животните. ”, това показа Борислав Чакринов – режисьор на спектакъла и шеф на държавна такса „ Адрина Будевска ”.

На сцената ще видите обичаната Тони Динмитрова, Зорница Константинова, Димитрина Тенева, Иван Григоров, Асен Лозанов, Иван Савов, Невена Цанева, Пепа Николова, Стоян Памуков, Никола Парашкевов,

Великолепната музика към спектакъла е сътворена от композитора Мариан Нечак.

„ Съвсем елементарна история “ от много години се играе на доста европейски и международни театрални подиуми и непроменяемо получава горещото утвърждение на публиката и дълъг театрален живот. Авторката доста ловко е вплела в театралното деяние хора и животни. И на фона на безусловния морал на животните, съумява да сложи доста въпроси за нас, хората – до каква степен десетте божии заповеди съумяват да контролират актуалния ни живот, до каква степен сме способни да обичаме, да сме толерантни към другите, да живеем като общество. Всъщност една не толкоз елементарна история.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР