Съвсем пресният шампион на Англия Манчестър Сити ще остане зад

...
Съвсем пресният шампион на Англия Манчестър Сити ще остане зад
Коментари Харесай

Без Манчестър Сити в ШЛ другия сезон?

Съвсем пресният първенец на Англия Манчестър Сити ще остане зад борда на Шампионската лига през идващия сезон. Поне по този начин твърди американското издание „ Ню Йорк Таймс”.

Медалите за спечелилите в Англия

Изданието се е добрало до информация от притежатели източници, че инспекторите на УЕФА, които към този момент от няколко месеца проверяват клуба, ще изискат налагане на най-тежкото допустимо наказване за „ гражданите”. Причината са нарушавания на разпоредбите за Финансовия феърплей и по-специално секцията от тях, която се занимава с методите на спонсорство.

Пеп благодари на Ливърпул за "най-тежката си купа "

„ Ню Йорк Таймс” се базира на разработки на „ Футбол Лийкс”, като от оповестените документи излиза наяве едно – от Сити са създали опит да заобиколят Финансовия феърплей посредством замаскиране на финансови инжекции, идващи непосредствено от Обединените арабски емирства. Това е ставало посредством спонсорски контракти с компании като „ Етихад”, която по принцип се води главен спонсор на тима.

Компани: Ливърпул беше страховит, не заслужаваше да загуби купата

Има сигнали, че УЕФА ще следи извънредно прецизно за съблюдаването разпоредбите на Финансовия феърплей и ще санкционира с голяма суровост потвърдените прегрешения. Очаква се даже най-големите клубове да понесат съответните последици, в случай че не съблюдават регулациите. Тази линия на държание е разследване на предходните кавги с изтекли през „ Футбол Лийкс” документи, които не бяха предопределени да станат притежание на необятната общност.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР