Съвсем не споделям апокалиптични картини, които се рисуват в момента

...
Съвсем не споделям апокалиптични картини, които се рисуват в момента
Коментари Харесай

Проф. Пламен Павлов: Политиците правят гафове, които после се стоварват като бумеранг върху самите тях

Съвсем не споделям апокалиптични картини, които се рисуват сега от доста звани и незвани потенциали. Тук страстите не са най-хубавото и в тоя смисъл това, което гледаме последните дни, не е доста добра илюстрация на демократичните процеси. Този коментар направи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "   историкът проф. Пламен Павлов във връзка политическата обстановка в страната.

Според него обаче държавно управление въпреки всичко ще бъде формирано: " И това е по-добрият вид, в сравнение с да се рискува още веднъж да попаднем в една обстановка на безвремие няколко месеца. А също така нашите политици е добре да се научат да внимават какво приказват, така като някои настъпват мотиката по два и повече пъти. Тези неприемливи подготовка и персонални лични обиди в тази ситуация са на ПП-ДБ, само че сходни чуваме и от ГЕРБ. Би трябвало малко или доста да свикнем на малко по-цивилизован разговор, а не на тези махленщини, които следим. Това че тази фраза за " селските тарикатлъци “, която я произнесе Асен Василев, е неприемлива при всички положения, само че самото говорене по тоя метод също е вид махленщина и селски тарикатлък ", обърна внимание проф. Павлов.

Той добави още, че измежду днешни политици има доста огромно безгрижие във връзка с историята: " Много постоянно те вършат гафове, които след това се стоварват като бумеранг върху самите тях. Така беше и тази злощастна концепцията да се вкара 24 май в  Конституцията. Аз съм един от хората, които стоят зад продължението за 24 май, само че това не значи, 3 март и други значими дати. И тука пък не прави чест на президента и другите, че който не вее съветските флагове е нихилист – да имат доста здраве, нали, не е по този начин. Но във всеки случаи нашата близка и по-далечна история дава образци за отговорно държавническо държание ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР