Съвсем наскоро председателят на Института за анализи и оценки в

...
Съвсем наскоро председателят на Института за анализи и оценки в
Коментари Харесай

Експерт в туризма за ФАКТИ: Държавата отблъсква българите от Черноморието ни

Съвсем неотдавна ръководителят на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов съобщи пред БНР, че българите имаме министър и Mинистерство на туризма, които нищо не схващат от тази материя. По този мотив, а и за повсеместен разбор на обстановката в родния туризъм, ние от ФАКТИ потърсихме за коментар уважавания туристически специалист Румен Драганов.

''По мотив това ми изявление, в действителност аз цитирах стенограма от 6.06.2019 година, когато се разглеждаше Закона за Черноморското крайбрежие, там имаше подобен укор към Министерството на туризма, а този укор дава мотив да се разсъждава в тази посока. Аз означих две неща, които допълват тази картина. Едното е, че ние при започване на месеца отбелязахме 60 години от основаването на курорта Слънчев бряг. Това по никакъв метод не беше употребявано маркетингово, да представим най-големия наш черноморски курорт. Той прочее е и най-големият на цялото Черноморско крайбрежие. Второто е, че на 10 юни, единствено преди няколко дни, чествахме 98 години от оповестяването на Варна за курортен град, като това също не беше маркирано по никакъв метод, не беше употребявано маркетингово, а на нас това ни е извънредно належащо, съобщи пред ФАКТИ Румен Драганов.
''В същото време се правят инспекции по Черноморското крайбрежие. Проверки, които още предходната година обяснихме, че съставляват институционална корупция тогава, когато лице, на което е вменено със закон задължението да прави инспекции, а то прави инспекциите шумно, популяризира своите инспекции и акцентира някаква своя работа, която нанася съществени имиджови вреди на българския туризъм'', разяснява за ФАКТИ специалистът в туризма.

''Ние сме очевидци на забележителен отвод на български жители да пътуват към българското Черноморие и това вследствие на ежедневната негативна реклама, която излиза тъкмо от институции, каквито са Министерство на туризма, Национална организация по приходите, Комисията за отбрана на потребителите и други. Да, те би трябвало да правят своята активност, това е по закон, само че не да изкарват от това дял за себе си и в това време да основават едно усещане, че по Черноморието ни има недобросъвестни търговци, които оферират неприятна стока. Маркетингово това е зловредна процедура и нанася многомилионни вреди, косвени на туристите, както и директни такива, когато влезнат десетина индивида в някое заведение, по двама от разнообразни институции и стартират инспекция. Много ресторантьори и хотелиери се оплакват, само че няма кой да ги чуе'', съобщи още Драганов за ФАКТИ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР