Съвсем доскоро лидерите на ПП-ДБ се надпреварваха да тръбят, че

...
Съвсем доскоро лидерите на ПП-ДБ се надпреварваха да тръбят, че
Коментари Харесай

Президентски шамар за управляващите! Радев ги обвини, че изнасилват Конституцията и ни спират за Шенген

Съвсем до неотдавна водачите на ПП-ДБ се надпреварваха да тръбят, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са корупция, мафия и задкулисие и по тази причина водачите им би трябвало да бъдат държани надалеч от властта, в случай че желаеме да бъдем демократична страна, пълноценно интегрирана в Европа.  Днес те ръководят дружно, изнасилват Конституцията и щели да ни избавят от корупцията, сподели пред медиите президентът Румен Радев преди заминаването си за Косово, където ще е по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

„ Това е толкоз зловонно, че миризмата стига и до тези, които търсят всеки мотив да ни спрат за Шенген “, добави той.

Той посочи, че поради нелепата политика на ръководещите се декапитализира „ Булгартрансгаз “.

Според него политиците от така наречен сглобка не вкарват и една стотинка в бюджета, само че за сметка на това ни злепостави като обезсърчителен сътрудник в Европа.

„ За страдание (б.а. анулират таксата за съветския газ) не е вследствие на самоосъзнаване, а на дипломатически скандал и напън от страна на Унгария. Управляващите към момента държат пояснение за ощетяването на националния интерес и за саботирането на пълноценната ни европейска интеграция, за което предизвестих незабавно и дадох на Конституционния съд “, съобщи Радев.

„ Призовавам ръководещите, макар че изгубиха два месеца с тази бариера, която сами издигнаха, най-малко в оставащите дни до Нова година да ни подсигуряват пълноценното приемане в Шенген “, акцентира той.

„ С доста дипломация, изпитание и съответни резултати по време на служебното държавно управление ние успяхме да реализираме съответен ангажимент за октомври. За страдание този подтик не бе развъртян, а (б.а. управляващите) сами си издигаха бариери по този път “, съобщи президентът.

„ Политическото двуличие има висока цена и тя не се заплаща от политиците, а от жителите и от бизнеса “, добави той.

„ С измененията в Конституцията болшинството явно извършва следващият стадий от оня сюжет … от записа на „ Продължаваме промяната “, който доста бързо се не помни. Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше да бъде пренаписана, само че мисля, че тези промени неизбежно ще доведат до рецесии “, сподели Румен Радев, откакто бе запитан по какъв начин ще работи с партиите от „ сглобката “, откакто му орязаха пълномощията във връзка със служебните кабинети.

flagman.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР