Съвременният енергиен сектор е източник на 25% от парниковите газове,

...
Съвременният енергиен сектор е източник на 25% от парниковите газове,
Коментари Харесай

Сергей Кондратиев: Важен е грамотният баланс между нисковъглеродните източници на енергия


Съвременният енергиен бранш е източник на 25% от парниковите газове, които водят до световна смяна на климата. Затова енергетиката е една от основните промишлености, в които са нужни старания за понижаване на изпускането на CО2 в атмосферата.

„ Смятам, че е значим грамотният баланс сред нисковъглеродните типове сила. Опирането единствено на един източник постоянно понижава надеждността на енергоснабдяването и води до това, че енергосистемата става по-неустойчива. Освен това има няколко източника, които ще ни обезпечат стремежи резултат за задържане растежа на температурата до 1,5 градуса °C “, съобщи Сергей Кондратиев, завеждащ бранш към Института за енергетика и финанси, представен от съветския профилиран уебсайт atominfo.

„ Единият източник, който имам поради е дейното развиване на хидрогенерацията. В доста региони на света, включително и в малко развитите райони на Африка, Азия и Латинска Америка, има задоволително огромен воден капацитет, който не е привършен и може да бъде стопански ефикасен.

Вторият източник е атомната енергетика. Тя може да се употребява и се употребява в гъстонаселени страни с висок дял на базово натоварване, за които е значимо освен намаляването на парниковите газове, само че и на други нездравословни субстанции, които се появяват при потреблението на Топлоелектрическа централа – преди всичко на въглищните Топлоелектрическа централа.

Третият източник е потреблението на възобновима сила – вятърни и слънчеви централи “, съобщи специалистът.

„ Ако дружно с вятъра и слънцето не използваме мирния атом и стартираме да се отхвърляме от атомната сила, то нашите директни загуби ще бъдат десетки, дори стотици милиарди долари на световно равнище. Освен това ние доста постоянно пропущаме обстоятелството, че с парите, които страната получава от работата на АЕЦ, се финансират проучвания в сходните области, където атомните технологии се употребяват все по-активно – нуклеарната медицина, селското стопанство и други “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР