Съвременните запознанства и сегаса достатъчно трудни, имайки предвидизмамниците, които заплашват

...
Съвременните запознанства и сегаса достатъчно трудни, имайки предвидизмамниците, които заплашват
Коментари Харесай

“Този човек не може да е истински”: Ботове с изкуствен интелект проникват в приложения за запознанства

Съвременните запознанства и сегаса задоволително сложни, имайки предвидизмамниците, които заплашват да разбият сърцето на самотния човек. Сега има нова мина, с която влюбените би трябвало да се борят -чатботове, проникнали в приложенията за запознанства. Появявиха се подозрителнипрофили в Tinder, за който се твърди, че може да сасъздадени от изкуствен интелект.

 Генерирано изображение - Blue Willow AI

Профилът на " мъжа " съдържа смело селфи в огледалото без риза, на което той демонстрира безупречно изваяните си ръце и пулсиращите си коремни мускули. В съпътстващата биография се твърди, че той е 24-годишен инженер, който желае да " възпламени искри от смях и да сътвори същинска връзки ".

Измаматасе отнася до потреблението на автоматизиран програмен продукт, прочут като " ботове ", за основаване на подправени профили за запознанства за манипулиране и машинация на потребителите. Тези ботове са програмирани да наподобяват човешко държание и да се ангажират в диалози, които имитират същински интерес. Често крайната цел е да извлекат персонална информация, да популяризират измами или да привлекат неподозиращи консуматори да разкрият чувствителни данни или да извършат финансови транзакции.

 Генерирано изображение - Blue Willow AI

Ботовете измамници употребяват разнообразни тактики, с цел да завладеят жертвите си. Ето някои от най-често употребяваните тактики:
Често употребяват откраднати или стокови фотоси на привлекателни персони, с цел да привлекат жертвите си. Обаятелният външен тип, в композиция с убедителeн профил, прави по-трудно за потребителите да разграничат същинското от подправеното.Убедителни диалози: Алгоритмите, които задвижват тези ботове, са значително развити, което им разрешава да организират очевидно смислени диалози. Те употребяват емпатия и прочувствено манипулиране, с цел да изградят доверие и открият по-дълбока връзка.Пренасочване към външни платформи: Ботовете измамници могат да насочват диалозите към външни съобщителни платформи или уеб страници. Тази тактичност им разрешава да работят отвън системите за наблюдаване на приложенията за запознанства и по-лесно да правят измамите си.



Генерирано изображение - Blue Willow AI

Въпреки че може да е мъчно да забележите всеки бот лъжец, можете да предприемете ограничения, с цел да се отбраните.Бъдете деликатни към подозрителни профили, които наподобяват прекомерно положителни, с цел да бъдат истина. Инструментите за назад търсене на изображение могат да оказват помощ да се разпознават откраднати фотоси.Търсете несъответствия или общи отговори, които не подхождат на предходните диалози. Ботовете постоянно имат усложнение с подтекста и могат да повтарят избрани изрази или да заобикалят пряките въпроси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР