Съвременната жена винаги бърза, никога не й стига времето, но

...
Съвременната жена винаги бърза, никога не й стига времето, но
Коментари Харесай

Защо шеф Силвена Роу предпочита да готви с белен боб?

Съвременната жена постоянно бърза, в никакъв случай не й стига времето, само че държи и да подготвя здравословна храна на фамилията си. Но по какъв начин да стане това в границите на 30 минути? Напълно допустимо е.

 

Едно отлично решение е бобената манджа. Да, тъкмо по този начин – фасул. Но подобен, който не е належащо да накисвате и готвите 2 часа, а белен фасул, на който са му нужни единствено 30-35 минути без авансово накисване, с цел да стане мек и апетитен. Така, даже и напълно непринудено да решите да деянията кулинарни качества, ще удивите всички вкъщи за вечеря с бърза и вкусна манджа.

 

 Защо началник Силвена Роу избира да готви с белен фасул?

 

Причината за бавното увиране на боба е точно в люспите, тъй че когато те са отстранени, готвенето става доста по-лесно, бързо и прелестно. Освен това премахването на люспите прави боба внимателен към стомаха, тъй като точно твърдата люспа е причина за храносмилателните резултати на обичайния фасул. Е, време е да кажете " Край " на подутия стомах и газовете. При потреблението на белен фасул този дискомфорт липсва, което го прави изключително подобаващ за хора с проблематичен корем, както и за дребни деца.

 

 Защо началник Силвена Роу избира да готви с белен фасул?

 

Продукти:
½  дребна глава лук, нарязана на ситно 50 г спанак 1 супена лъжица масло 1 супена лъжица брашно 240 мл прясно мляко 1 скилидка чесън (пасиран) сол и черен пипер на усет 250 г сладки картофи, обелени и нарязани на тънки колелца 1 чаша фасул белен Krina Natural Choice щипка настъргано индийско орехче 150г настърган кашкавал 2 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
Сложете боба в тенджера, залейте със студена вода, кипнете и варете 35 минути. В края на готвенето посолете. Загрейте зехтина в тиган и задушете лука за 3-4 минути. Добавете чесъна и нарязания спанак. Овкусете със сол и черен пипер. Отделно разтопете маслото в тиган и прибавете брашното като разбърквате непрекъснато, с цел да не стане на бучки. Изсипете последователно млякото, като продължавате да бъркате до момента в който се сгъсти. Овкусете със сол и индийското орехче и свалете от котлона. Намажете тавичка с размери почти 20х15 см със зехтин и подредете половината от сладките картофи. Отгоре сложете на пластове половината от боба, спанака, кашкавала и соса. Наредете останалите картофи, боба, зеленчуците, сос бешамел и поръсете с кашкавал. Покрийте с алуминиево фолио и гответе към 45 минути в авансово загрята фурна на 180°С. Свалете фолиото, увеличете градусите до 220 и печете още 15 минути, до златисто.
Съвет от началник Роу: Може да заместите спанака с лапад, кейл или 2-3 стръка манголд. Така ще извършите ястието още по-питателно.
 

 Беленият фасул на Krina

е с деликатно отстранена външна люспа, гальовен е към стомаха и се подготвя елементарно и бързо. Именно тези негови преимущества го вършат желан избор на началник Силвена Роу. Беленият фасул е идеална опция на обичайния и е подобаващ за всички типичен предписания, за пълнени чушки, всякакви  гарнитури и даже за нещо по-екзотично и гурме с белен фасул. А неналичието на люспа и съотвено фината му текстура го вършат и превъзходен артикул за приготвянето на пухкави пюрета и гладки крем супи. 

А една от обичаните предписания на шен Роу, която предлага във всичките си заведения за хранене,  е  с розмарин и Гратен от белен фасул, сладостен картоф и спанак.

 

Съставки:
300 г фасул белен Krina Natural Choice 2 огромни глави лук (нарязан на ситно) 50 мл зехтин 2 скилидки чесън (пасиран) 4-5 клончета свеж розмарин 1 литър пилешки бульон 1 чаена лъжици сол ½ чаена лъжичка черен пипер (прясно смлян) Едър пушен червен пипер на усет (по желание) 200 г бекон нарязан на кубчета (по желание)

Приготвяне:
Загрейте зехтина в огромна тенджера на приблизително висока температура. Добавете лука и гответе за към 5 минути (или до момента в който омекне до златисто). Добавете чесъна и гответе още няколко минути. Прибавете боба, бульона, розмарина, солта и черния пипер. След като заври, оставете да къкри за към 35 минути. Нарязания на кубчета бекон сложете в тава и печете 15-18 минути в авансово загрята до 200 градуса фурна, до момента в който стане хрупкав. Използвайте пасатор или блендер, с цел да пасирате супата до гладкост. Поръсете с пушен червен пипер на усет. Добавете от хрупкавия бекон и украсете с микро растения и ядливи цветя.
 

Съвет от началник Роу: Тази чорба е извънредно подобаваща за дребните членове на фамилията. Сервирайте за децата във вид без черен пипер, пушен пипер и бекон, които може да добавите след това към вашата порция.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР