Съвместно управление на Продължаваме промяната-Демократична България с ГЕРБ-СДС е невъзможно,

...
Съвместно управление на Продължаваме промяната-Демократична България с ГЕРБ-СДС е невъзможно,
Коментари Харесай

Асен Василев каза възможно ли е да управлява с ГЕРБ

Съвместно ръководство на " Продължаваме промяната-Демократична България " с ГЕРБ-СДС е невероятно, разгласи някогашният финансов министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев в изявление за бТВ.

Топката е в полето на ГЕРБ. Всичко, което можем да създадем, е да улесним обстановката. Седим и чакаме нещо, за което конституцията е дала пълномощия на първия мандат, сподели Василев.
-->
Това, което се случи първата седмица след изборите беше да кажем, че държавно управление на ГЕРБ няма да подкрепим. Като съпротива можехме да стоим встрани и да гледаме сеир. Направихме всичко допустимо да се отпушат нещата. Един месец тази стратегия не е тръгнала, добави той. И изясни, че ГЕРБ не са желали квота в техния кабинет. Василев посочи, че никой от ГЕРБ не им се е обаждал по телефона, а и изясни, че неприятно реагират на позвънявания.

Проектокабинетът ще предложим на гласоподаване като втора политическа мощ. ГЕРБ са в правото  си като първа мощ да предложат кабинет, каза  още Василев.

Опитваме се да сме оптимално градивни, а нашите гласоподаватели са нещастни от обстоятелството, счита той.

Две трети от нашите гласоподаватели са срещу да водим диалози с ГЕРБ, заяви Василев. Това посочило изследване, което създали измежду своите поддръжници.

Отношенията им с " Демократична България " били колегиални, диалогични. Според него комисии без ръководители и заместници не работели. ГЕРБ били комплицирани, тъй като не знаели какво желаят. Чака се ГЕРБ да решат дали мислят повече за България или за своите тясно партийни ползи, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР