Съвместният координационен център (СКЦ), базиран в Истанбул, одобри отплаването на

...
Съвместният координационен център (СКЦ), базиран в Истанбул, одобри отплаването на
Коментари Харесай

Още два кораба с храни ще напуснат украинските пристанища

Съвместният координационен център (СКЦ), основан в Истанбул, утвърди отплаването на два кораба, пренасящи зърно, от украинските пристанища през днешния ден, заяви БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

Товарният транспортен съд Star Laura ще отплава от пристанище Южни с 60,15 хиляди тона царевица, която ще бъде доставена в иранското пристанище Бандар-Хомейни. Корабът Sormovskiy 121 ще отплава от пристанище Черноморск с 3,05 хиляди тона пшеница и ще се насочи към турския Текирдаг.

Освен това СКЦ авансово утвърди прекосяването в посока Одеса на сухотоварните превозвачи Efe и Sara. Очаква се те да бъдат инспектирани в петък във водите на Мраморно море, където ще бъде тестван и корабът Rahmi Yagci, пренасящ 5300 тона слънчогледово олио за Истанбул.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за решение на казуса с доставките на украински храни и торове на международните пазари. Едно от споразуменията урежда процедурата за експорт на зърно от следените от Киев черноморски пристанища. Четиристранният център в Истанбул, основан от Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, има за цел да инспектира плавателни съдове, пренасящи зърно, с цел да се предотврати контрабандата на оръжие и да се изключат провокации.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР