Съвместни проверки по метода широкообхватен контрол извършиха днес служители от

...
Съвместни проверки по метода широкообхватен контрол извършиха днес служители от
Коментари Харесай

Акцията на МВР край Пловдив: Множество проверени тирове и коли, десетки шофьори с глоби

Съвместни инспекции по метода „ широкообхватен надзор ” направиха през днешния ден чиновници от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Пловдив дружно с представители на районните структури на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”, Агенция „ Пътна инфраструктура ”, Агенция „ Митници “, Национална организация за приходите,  Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ и Национално тол ръководство.
Прочетете още
По време на акцията, от 9 ч. до 12 ч., през обособения надзорен пункт преди входа на Пловдив на Пазарджишко шосе са минали рейс, 15 тежкотоварни и 20 леки коли. Снета е самоличността на 39 водачи и пасажери. Акцент в инспекциите е подложен върху недопускане на нарушавания на Закона за придвижване по пътищата; техническата редовност и регистрацията на моторните транспортни средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета;  спазване на условията за възможни маси и размери на движещите се по пътищата товарни коли, времената за ръководство и отмора от водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари.

От пътните служители на реда са установени 12 нарушавания, за които са формирани 2 акта и 9 санкции с фиш. Сред документираните случаи е ръководство на транспортно средство със забележителна техническа нередовност, неизползване на защитни колани, неспазване на пътни знаци и маркировки, МПС без преминат механически обзор, неносене на нужните пътни документи. За други 6 случая административно отношение е взето и от чиновниците от Национална тол ръководство.  

Специализираната интервенция се осъществя по предписание на шефа на Групово дело " Национална полиция " в осъществяване на заповед на министъра на вътрешните работи като част от превантивните ограничения за застраховане на пътната сигурност. По график до края на годината сходни акции са планувани на територията на цялата страна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР