Съвместни екипи на енергийното министерство и Комисията за енергийно и

...
Съвместни екипи на енергийното министерство и Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Извънредна проверка в Топлофикация - Перник

Съвместни екипи на енергийното министерство и Комисията за енергийно и водно контролиране стартират изключителна инспекция в "Топлофикация-Перник " АД. Инцидент преди няколко дни със скъсана стена на шламохранилището на ТЕЦ-а остави жителите на града без топлоподаване.

Заповедта на министъра на енергетиката Теменужка Петкова регламентира да бъде тествано техническото положение и употребата на един от парогенераторите и спомагателните уреди към него, както и газовото стопанство на сдружението. Резултатите от инспекцията би трябвало да са подготвени до 15 май.

Назначената със заповед на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов работна група ще ревизира дали се съблюдават издадените лицензи за произвеждане на топлинна и електрическа сила и за транспорт на топлинна сила. Резултатите от това би трябвало да станат известни до края на месеца.

Припомняме, че на 7 май се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Впоследствие бе решено "Топлофикация-Перник " АД да работи на газ. Проверката на институциите цели зародилият проблем да бъде отхвърлен в най-кратки периоди, тъй че топлоподаването в град Перник да се възвърне.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР