Съветваме руското посолство да не заема позиция в подкрепа на

...
Съветваме руското посолство да не заема позиция в подкрепа на
Коментари Харесай

Комунизъм освобождава от нацизъм - хвани едното, удари другото

Съветваме съветското посолство да не заема позиция в поддръжка на съмнителна историческа теза ( " избавление " ), която привилегирова единствено някои политически среди в България, защото е интервенция във вътрешнополитическия спор в страната ни. Това е основата на позиция на външното ни министерство поради събитие на съветското посолство по случай годишнината от 9 септември - " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".
За пръв път в съзнателния си живот виждам такава държавна позиция от страна на България и несъмнено съм сюрпризиран. Приятно сюрпризиран съм, да уточня. И въпреки да нямам доверие, се надявам, че все в миналото в връзките ни с Русия ще се научим като страна да разграничаваме историческото минало от политическото настояще и бъдеще. Защото съветското въздействие в България към момента е най-силното външнополитическо въздействие, което дефинира живота ни.
От позицията на силата Русия задоволително постоянно постанова волята си по основни за България въпроси. Достатъчно е да припомня цената на газа и по какъв начин макар съглашението с Европейска комисия, че България може да предоговори цените, ние не го вършим – и не го вършим точно поради въздействието на Москва. Като прибавим и загробващия план " Белене " - задоволително пъти съм казвал за какво е подобен, ето ТУК последният – нещата стават напълно горчиви! Защото хубавите думи са едно, само че дейностите са по-важни - по облеклата посрещат, по мозъка изпращат. Или по-просто казано - в случай че одобряваме неща като гореописаните, а скачаме единствено за изложения, въпреки и знаци, нищо не се трансформира.
Не може режим, който е основал ГУЛАГ, да ми приказва за избавление от каквото и да било. ГУЛАГ = Бухенвалд и Освиенцим! В България работи и Закон за обвяване на комунистическия режим за незаконен - доста посредствен, само че с ясно обръщение - има за какво! Да замениш лайно с говно не е нещо за похвала и отбелязване! Просто и ясно – а щом сегашният режим в Русия настойчиво работи в тенденция да възхвалява, да пробва да повтаря и да приобщава характерностите навръх режима, от който се е пръкнал ГУЛАГ, тогава позицията ни следва да е тъкмо като тази на МвнР! Второстепенните исторически добавки ги оставяме да ги проучват и да ни срещат специалисти като Искра Баева – само че те не анулират първостепенното!
България следва да пази националния си интерес освен, когато става въпрос за Русия, а и във всеки различен случай, в който външно въздействие работи за непознат интерес. Участваме в огромни съюзи като Европейски Съюз и НАТО, само че това не значи, че и там няма съдружници, които при всяка опция ще натискат за своя интерес за сметка на нашия! Съответно - би трябвало да се защитим!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР