Съветският районен съд на Казан удължи с два месеца ареста

...
Съветският районен съд на Казан удължи с два месеца ареста
Коментари Харесай

Руският съд удължи ареста на журналистката на Радио Свобода

Съветският областен съд на Казан удължи с два месеца ареста на редактора на " Радио Свобода " (призната за задграничен сътрудник в Руската федерация) Алсу Курмашева.Тя ще остане в следствения арест до 5 юни, съобщи сътрудник на ТАСС от правосъдната зала.

Самата Курмашева в диалог с публицисти се оплака от изискванията на задържане в следствения арест. " (Чувствам с)] не доста добре, някои диагнози са се влошили. Не съм доста добре физически. Условията на живот са доста неприятни, нямам метод да се грижа за здравето си. <...> Имам недоволства от изискванията на задържане. Килията е пет квадратни метра за двама ", топла вода няма, вместо тоалетна има дупка в пода. Няма и половин метър свободен под, през който да минеш. Всъщност това са две кревати и рафт на стената.Няма маса, опърпани стени, не е юридически ремонт несъмнено от половин век ", сподели Курмашева.

Курмашева е, задържан и упрекнат в Русия от началото на войната в Украйна през февруари 2022 година Репортерът на Wall Street Journal Евън Гершкович и чака развой по обвинявания в шпионаж, които той, неговият вестник и държавното управление на Съединени американски щати всички изрично отхвърлят.

Курмашева има както американски, по този начин и съветски паспорти. Тя влезе в Русия на 20 май предходната година, заради фамилни аргументи. Докато чакала противоположния полет на 2 юни, тя била арестувана и паспортите й били иззети.

Според правосъдните документи Курмашева е била санкционирана с 10 000 рубли на 11 октомври, тъй като не е записала американския си паспорт при съветските управляващи.

Курмашева, беше упрекната, че не се е записала като задграничен сътрудник, закононарушение, което носи до пет години затвор. Тя е в ареста от 18 октомври.
 Русия повдигна нови обвинявания на арестуваната журналистка на Радио
Русия повдигна нови обвинявания на арестуваната журналистка на Радио " Свободна Европа "

Тя е упрекната за разпространяване на погрешна информация за съветската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР