Съветникът за национална сигурност на Доналд Тръмп предупреди Русия за

...
Съветникът за национална сигурност на Доналд Тръмп предупреди Русия за
Коментари Харесай

САЩ счита всеки ход на Русия във Венецуела за пряка заплаха

Съветникът за национална сигурност на Доналд Тръмп предизвести Русия за военното й наличие във Венецуела , казвайки, че всеки ход за основаване или разширение на интервенциите там ще се смята за " директна опасност " за интернационалния мир, оповестява " Ройтерс ".

" Ние съществено предизвестяваме играчите отвън Западното полукълбо против разполагането на военни активи във Венецуела, или другаде в полукълбото , с желанието да открият или разширят военни интервенции ", съобщи Джон Болтън.

" Ще преглеждаме такива провокативни дейности като директна опасност за интернационалния мир и сигурност в района ", добави Болтън.
 Путин е угрижен, че някои страни не престават да се месят в делата на Венецуела
Путин е угрижен, че някои страни не престават да се месят в делата на Венецуела

Това пречи да се преодолеят вътрешнополитически проблеми на суверенна страна

Русия съобщи, че е изпратила " експерти " във Венецуела по силата на съглашение за военно съдействие, само че настоя, че те не съставляват опасност за районната непоклатимост, като отхвърля настояването на Тръмп , Москва да отстрани всички военни чиновници от страната.

Тръмп съобщи в сряда, че " всички благоприятни условия " са отворени , с цел да накара Русия да изтегли войски си от Венецуела.

Съединените щати признаха водача на опозицията в страната Хуан Гуайдо , водач на националното заседание за краткотраен президент по-рано тази година.

Вашингтон разгласи държавното управление на президента Никола Мадуро за нелегално и стартира акция за признание на Гуайдо за краткотраен водач. Русия се очерта като основен покровител на държавното управление на Мадуро.
 Кремъл към Тръмп: Оставаме във Венецуела
Кремъл към Тръмп: Оставаме във Венецуела

Съединени американски щати да си изпълнят отговорностите към Сирия и да не се вълнуват за Венецуела

Припомняме, камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава единомислещо в поддръжка на законопроект, съгласно който американските управляващи ще се борят против въздействието на Русия във Венецуела.

Два съветски самолета се приземиха в столицата Венецуела в събота с съветски формален представител на защитата и близо 100 военнослужещи .

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани Русия да " прекратинеконструктивното си държание " с поддръжката за президента на Венецуела Николас Мадуро.

По време на срещата си с бразилския президент Болсонару, Тръмп разяснява, че мисли за военна намеса във Венецуела .

Бразилските управляващи отхвърлиха военната интервенция във Венецуела като метод за разрешаване на острата вътрешна политическа рецесия в страната .
 Тръмп заплаши Русия за Венецуела
Тръмп заплаши Русия за Венецуела

Всички варианти са отворени за президента на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР