Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан потвърди в

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан потвърди в
Коментари Харесай

САЩ потвърждават, че Израел е ликвидирал командир на Хамас

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан удостовери в понеделник известията, че Израел е умъртвил върховен пълководец на " Хамас ", оповестява Fox News.

Съливан сподели, че Израел е постигнал " забележителен прогрес " против " Хамас ", като е разрушил батальони и е умъртвил хиляди бойци.

Третият пълководец на " Хамас "   Марван Иса беше погубен при израелска интервенция предходната седмица.

" Останалите висши водачи се крият, евентуално надълбоко в мрежата от тунели на Хамас, и справедливостта ще пристигна и за тях ", сподели Съливан.

Съливан е първият държавен чиновник, който удостоверява гибелта на Иса.
 Израел ликвидира пълководец на
Израел ликвидира пълководец на " Хамас " в Газа

Според палестински здравни чиновници са били убити още четирима души

Неговите мнения идват часове откакто израелските сили атакуваха  с обвиняването, че бойците на " Хамас " я употребяват като база.

Военните обявиха, че са умъртвили Фаик Мабху, върховен чиновник на " Хамас " по вътрешната сигурност. При интервенцията беше погубен и израелски боец. Мабхух е управлявал и управлявал бойните дейности от вътрешността на болничния комплекс.

Междувременно министерството на опазването на здравето на Газа упрекна израелската войска, че е насочила оръдеен и ракетен огън към постройка, употребена за профилирани хирургии.

Съливан сподели, че е ясно, че бойците на " Хамас " отвръщат на израелските бойци от болничното заведение.

" Видяхме по какъв начин " Хамас " по време на този спор употребява цивилни уреди, в това число лечебни заведения, за предпазване на оръжия за командване и надзор и за настаняване на бойци, сподели Съливан. Това в допълнение затруднява Израел, който с доста малко военни би трябвало да се оправи. "

Израел нахлу в същия медицински център през ноември, откакто твърдеше, че " Хамас " крие главен команден и надзорен център във и под комплекса. Той разкри тунел, водещ до под земята бункер под болничното заведение, и някои оръжия, открити вътре.

Министерството споделя, че към 30 000 души се приютяват в болничното заведение, в това число пациенти, медицински личен състав и хора , които са напуснали домовете си, търсейки сигурност.
 Байдън и Нетаняху с първи диалог от 15 февруари за Газа
Байдън и Нетаняху с първи диалог от 15 февруари за Газа

На фона на напрежение сред Израел и неговия най-твърд съдружник по отношение на метода, по който Нетаняху се оправя с войната

Контраадмирал Даниел Хагари, основният боен представител на Израел, сподели, че пациентите и медицинският личен състав могат да останат в комплекса и че има безвреден проход за цивилни да изоставен.

Припомняме, че мненията на Съливан идват на фона на възходящата угриженост в администрацията на Байдън  на Израел в южния град Рафах, където към 1,5 милиона палестинци са намерили леговище.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се съгласи в понеделник да изпрати екип от израелски чиновници във Вашингтон , с цел да обсъдят въпроса със чиновници на администрацията на Байдън.

" Стигнахме до миг, в който всяка страна обяснява на другата своята позиция ", сподели Съливан.
 Египет желае Съединени американски щати да обясни на Израел следствията от интервенцията в Рафах
Египет желае Съединени американски щати да обясни на Израел следствията от интервенцията в Рафах

Повече от милион души, разселени от войната в Газа, са потърсили заслон в Рафах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР