Съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев е

...
Съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев е
Коментари Харесай

И президентският съветник Илия Милушев е арестуван

Съветникът на президента по сигурност и защита Илия Милушев е бил арестуван по отношение на следствие за оповестяване на държавна загадка, оповестиха от Военно-окръжната прокуратура.

Освен него е арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “. Две други лица са под домакински арест, като за тях (за разлика от Милушев и някогашния шпионин – б.р.) е посочено, че са привлечени в качеството на обвинени.
Спецпрокурори влязоха в президентството Претърсват се кабинети, употребявани от секретар на Румен Радев и от негов консултант
Първоначално Милушев е бил очевидец, само че след осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване”.

Според организацията документите съдържат информация представляваща държавна загадка. Милушев е обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на администрацията на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на „ Дондуков “ 2 по-рано през днешния ден, изясняват от прокуратурата.
Президентският секретар Пламен Узунов е задържан Водят го под ескорт в София
Междувременно от ДАНС оповестиха, че Милушев е лишен от достъп до документи с равнище „ Строго секретно “, а на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов е връчен отвод за достъп до класифицирана информация.

Узунов по-рано през днешния ден беше арестуван по отношение на следствие на търговия с въздействие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР