Съветникът на Кирил Петков обясни защо премахват зеления сертификат.Отпадането на

...
Съветникът на Кирил Петков обясни защо премахват зеления сертификат.Отпадането на
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Броят на заразените намалява, затова махаме сертификата

Съветникът на Кирил Петков изясни за какво отстраняват зеления документ.

Отпадането на ограниченията против COVID-19 ще зависи от действието на всяка една от тях, сподели съветникът на премиера Радка Аргирова в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

„ Всички дружно посъветвахме премиера Кирил Петков за проекта за отпадане на ограниченията след доста съществено наблюдаване и разбор на всички данни. Тенденцията за понижаване на броя на инфектираните е на разположение. Всяка последваща стъпка ще се взима тогава, когато предната е дала резултат “, сподели Аргирова.

На въпрос по какъв начин протича работата на работната група за ограниченията против COVID-19 Аргирова разяснява, че първата среща и била провалена, а на втората са участвали едвам двама от 7 души, представители на партия „ Възраждане “.

„ Те желаят анулация на зеления документ, само че това са хора, които в никакъв случай не са виждали болен. Те са в кабинети, не са виждали какво става със здравната система в тези месеци “, сподели Аргирова.

По думите ѝ няма политически напън за отпадане на ограниченията. „ Когато приключи съвещанието ни, представителите на „ Възраждане “ споделиха, че въпреки всичко би трябвало да организираме имунизационната акция, откакто им показахме данните за имунизациите. Знаем какви са настояванията им, само че видяхме добре, че при тези числа и трендове не можем незабавно да махнем зеления документ и по тази причина се взехме решение на този многостъпков модел с експлицитното одобряване, че би трябвало да се прави разбор на всяка стъпка “, сподели Аргирова.

Тя добави, че към този момент е почнала значима информационна тактика измежду персоналните лекари, която цели да отстрани дезинформацията и подправените вести за имунизациите.

„ Трябва още най-малко 10% от хората да се имунизират и да се продължи намаляването на заетостта на интензивните кревати “, сподели Аргирова.

Относно приравняването на антигенния тест към PCR тестването за приемане на зелен документ в Европейски Съюз, Аргирова разяснява, че приравняването на двата метода у нас е станало още преди година. „ Ние бяхме третата страна в света, която направи това “, напомни тя, написа Novini.bg.

„ Чакаме крайните числа и решения от СЗО, от които ще разберем дали на територията на Европейски Съюз ще се признават документите за антитела “, сподели още Аргирова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР