Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон

...
Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон
Коментари Харесай

Джон Болтън определи като забележителна срещата си с украинския президент

Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън написа в Туитър, че е имал "забележителна " среща с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Болтън съобщи, че е бил впечатлен от решимостта на Зеленски за същински промени в интерес на украинския народ. Той сподели, че е разискал и опцията за скорошна среща на Зеленски и американския президент Доналд Тръмп в Полша.

Съветникът предизвести през днешния ден по време на визитата си в украинската столица Киев за комерсиалната опасност от Китай, съобщи Ройтерс.

Болтън съобщи, че е изразил опасенията си от нечестните търговски практики на Китай пред украински чиновници, измежду които и президента Володимир Зеленски.

Outstanding meeting with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy. Very impressed by his commitment to real reform to benefit the Ukrainian people. A stable, prosperous, and free Ukraine is key to stability in Europe and beyond. pic.twitter.com/YrCeCL1VD7
— John Bolton (@AmbJohnBolton) August 28, 2019
На въпрос за вероятното придобиване от Китай на украинската компания за произвеждане на самолетни мотори "Мотор Сич " Болтън отговори пред публицисти, че не желае да разисква съответни компании и преводи и че Украйна сама взема решение дали да подписва сходни покупко-продажби.

"Ние изложихме опасенията си, свързани с нечестни търговски практики на Китай и закани за националната сигурност, които сме забелязали в Съединени американски щати ", сподели Болтън на конференция в Киев.

Болтън съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да вземат участие във всевъзможен вероятен формат за намиране на спокойно решение на спора в Източна Украйна, съобщи ТАСС. Той посочи, че въпросът за формата на мирните договаряния е бил разискван с Франция и Германия на срещата на Г-7 в Биариц.

По-рано пресслужбата на украинския президент заяви, че по време на диалога си с Болтън Зеленски е изразил предпочитание Съединени американски щати да се причислят към така наречен "Нормандски формат ", в който вземат участие Русия, Украйна, Франция и Германия.

It was great to meet with my Ukrainian national security and defense colleagues in Kyiv. The discussions clearly show that we share a common commitment to preserving Ukraine’s security and sovereignty, and to ensuring it is not subject to Chinese economic exploitation. pic.twitter.com/HdWjO9FrQU
— John Bolton (@AmbJohnBolton) August 28, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР