Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –

...
Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –
Коментари Харесай

Трите най-големи мита за постигането на мечтаното тяло

Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори – нашите другари от фитнес клуб , тъй че можете да им се доверите без никакви опасения.

Лятото наближава, а вие още сте надалеч от мечтаното тяло. Малкото дяволче на рамото ви натяква „ няма време “ и заредени с хъс и възторг се втурвате в залата да борите непотребните килограми непременно, подготвени да извършите компромис с нездравословните си хранителни привички най-малко за няколко седмици.

Похвално е решението да вземете ограничения, въпреки и късно. Просто тъй като би трябвало да се спортува целогодишно, а не два месеца преди събитие или настъпването на сезон, който ви „ разголва “.

По-долу ще споделя с вас най-честите заблуди, в които тънат множеството фитнес запалянковци.

1. Тренировките би трябвало да са „ смазващи “, с цел да се реализиран резултати

Повечето хора, които не спортуват интензивно, се заблуждават, че би трябвало да упражняват на лимита на опциите си, с цел да реализиран резултати. Да тичаме на пътеката, до момента в който не ни изскочи сърцето, заболи коляното или в най-хубавия случай вдигнем кръвно и ни се догади.

Това е като да накарате фен състезател да се подложи на режим и двуразови тренировки, които извършват елитните спортисти седмици преди подготовките за съревнование – прекомерно рисково, нездравословно и невероятно за осъществяване в дълготраен проект.

Виждайки ветераните в залата, множеството неинформирани трениращи си споделят: „ Ако това е всичко, през което би трябвало да мина, с цел да реализира резултати, по-добре да си пийвам биричка вечер с мезенце. “ Но не бързайте да се обезсърчавате.

Истината е, че тялото се приспособява към напрежението и с цел да извлечем оптимален резултат от тренировката, би трябвало да има напредък. За нетренираните хора даже минимално физическо натоварване ще има позитивен резултат. Постигането на плътно и добре завършено тяло е маратон, не спринт. Постепенно увеличавайте интензитета на тренировките редом със стажа, който трупате в залата. Нелогично е да се хвърляте на 2-часови тренировки в залата, в случай че до преди месец сте правили към стотина крачки дневно (от колата до офиса или дома) и най-тежкото нещо, което сте вдигали, е чашата вино вечер. Рискът от травми и контузии се понижава неимоверно, а повярвайте ми, резултатите ще са същите, в случай че не и по-добри.

2. Кантарът е всевишната мощ, която дефинира нашия напредък

Всеки ден, първоначално съзнателно, след това неумишлено, търсите отговор от кантара за своя прогрес и в случай че сте няколко кг надолу, денят ви потегля с усмивка. Но не дай си Боже стрелката да покаже повече, целият ден ще сте като буреносен облак, оплаквайки се на всеки срещнат по какъв начин сте качили килограми макар всичките старания, които полагате. Може и от гняв да хапнете нещо сладичко, най-малко настроението да си оправите, по този начин и по този начин цифрата на кантара не помръдва.

Истината е, че има доста други измерители на напредъка, които кантарът не регистрира, като да вземем за пример построяването на мускулатура и подобряването на структурата на тялото. Тя се дефинира от отношението на чистата мускулна маса към подкожните мазнини. Когато изграждате мускул, структурата на тялото ви се трансформира и в същото време губите мазнини. Стягате се и се оформяте.

Но в случай че изграждате мускулатура, до момента в който редуцирате подкожните си мазнини, кантарът може и да не регистрира това и тежестта ви да остане същото в продължение на седмици. Това значи ли, че нямате напредък? В никакъв случай. Кантарът е непредсказуем. Прости биологични процеси като задържане на вода, неточен корем и мускулният гликоген могат да причинят съмнения в килограмите. Фокусирайте се над трайно създаване на здравословни привички, ходете повече, хранете се постоянно, осигурете си нужното количество сън и се усмихвайте по-често. Кантарът не може да премери метода, по който се чувствате, само че близките могат и в действителност в техните очи ще видите същинската смяна, която сте постигнали за себе си.

3. Ефективните тренировки би трябвало да включват часове кардио

За да ускорите метаболизма и да запазите мускулната си маса, като помагате на тялото си да гори повече калории, би трябвало да включите тренировки с тежести, които ще ви оказват помощ да оформите и приберете проблематичните зони.

Тук не отхвърлям изгодата от кардио, то е също толкоз значимо, колкото и силовите тренировки, само че с цел да извлечете оптималната изгода от тренировките си, то би трябвало да е единствено допълнение към подготвителната ви стратегия.Сега ще попитате за какво. Не отслабваме ли тъкмо с кардио?

Ако желаете да постигнете резултати, последното нещо, което би трябвало да вършиме, е да прекарвате часове на пътеката. Тялото ви се приспособява бързо към този тип натоварване и колкото по-опитни ставате, толкоз по-малко въздействие оказват кардио тренировките на обиколката на ханша.

Рискът от травми също е висок, а последното нещо, което бихте желали, е да се върнете към заседналия метод на живот.

45-минутна силова подготовка, съчетана с 20 минути кардио ще е идеалната композиция за начинаещия трениращ. Придържайте се към бързото вървене на пътека за начало, до момента в който натрупате опит, като последователно може да започнете да увеличавате степента на натоварване и стигнете до бягане.

Въоръжете се с самообладание, усмивка, тренирайте постоянно и резултатите няма да закъснеят.

Симеон Кръстев, фитнес инструктор



Симеон Кръстев, фитнес инструктор

Занимава се с фитнес от 6 години, като 3 от тях професионално. В спортната си кариера е упражнявал плуване и баскетбол. Специализира във функционални тренировки, насочени към унищожаване на мускулни несъответствия, болки в кръста, врата и колената. Сертифициран е от ISSA-International Sport Science Association (САЩ). Водил е класове по водна аеробика в чужбина. Състезавал се е в категория „ мъжка физика “ в Съединени американски щати.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР