Съветът за сигурност отхвърли резолюция, изготвена от Русия, в която

...
Съветът за сигурност отхвърли резолюция, изготвена от Русия, в която
Коментари Харесай

ООН отхвърли резолюция на Русия за разследване на биологични оръжия в Украйна

Съветът за сигурност отхвърли резолюция, направена от Русия, в която се приканва за следствие на Вашингтон за присъединяване в хипотетичната разработка на биологични оръжия в Украйна. Миналата седмица Русия публично изиска от Организация на обединените нации следствие на обвиняванията, които тя постоянно насочва от началото на офанзивата си в Украйна.

Резолюцията, която Москва подложи на гласоподаване, получи два гласа “за ” (Русия и Китай), три гласа “против ” (Франция, Съединените щати и Англия, които имат право на вето), а всички 10 непостоянни членове на Съвета се въздържаха.

Текстът предвиждаше “създаване на комисия, формирана от всички членове на Съвета за сигурност, която да проверява обвиняванията против Съединените щати и Украйна ” по отношение на отговорностите им по конвенцията, която не разрешава създаването, производството и потреблението на биологични оръжия.

Заместник-посланикът на Русия Дмитрий Полянски изрази страдание за резултата от гласуването, заявявайки, че “западните страни демонстрираха по всевъзможен метод, че законът не се ползва за тях ”.

“Това е нормалният колониален нрав, с който сме привикнали, и даже не сме сюрпризирани от него. ”

Той добави, че дава обещание да се върне към този въпрос на конференцията за обзор на Конвенцията за биологичното оръжие, която ще се организира от 28 ноември до 16 декември в Женева.

“САЩ гласоподаваха срещу тази резолюция, тъй като тя се основава на дезинформация, непочтеност, непочтеност и цялостна липса на почитание ” към Съвета за сигурност, отговори посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд.

Тази резолюция е “крайъгълен камък за измамата и лъжите на Русия ” и “никой не я приема, с изключение на Китай ”, добави тя.

Съединените щати и Украйна към този момент изрично отхвърлиха обвиняванията на Русия предходната седмица, като американците ги нарекоха “чисти измислици ”.

Заместник-върховният представител на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването Адеджи Ебо повтори тогава, че Организация на обединените нации не знае за такива стратегии и няма мандат или механически потенциал да проверява изказванията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР