Съветът за сигурност на ООН се събра тази нощ на

...
Съветът за сигурност на ООН се събра тази нощ на
Коментари Харесай

ООН осъди нападението в Израел, но не подписа обща декларация

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра тази нощ на изключително съвещание поради ескалацията в Близкия изток. Почти всички страни членки осъдиха нападението на палестинската формация Хамас, само че до взаимна декларация по този начин и не се стигна.

Тежка е ситуацията и в линията Газа, където Израел продължава да нанася интензивни удари в отговор на офанзивата на Хамас.

По данни на Организация на обединените нации минимум 123 000 души са се евакуирали към вътрешността на територията, с цел да се отдалечат от израелската граница.

Два милиона и 300 хиляди са палестинците, живеещи в линията Газа, което я прави една от най-гъсто обитаемоте територии в света. В събота израелският министър председател Нетаняху подреди да бъде спряно електроподаването към Газа.

Сега, съгласно Организация на обединените нации, единствената електроцентрала в района има гориво за още единствено няколко дни, след което се чака хората там да останат без ток. Палестинската страна упорства за привикване на среща на Арабската лига.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР