Съветът за сигурност към ООН ще има днес открито заседание,

...
Съветът за сигурност към ООН ще има днес открито заседание,
Коментари Харесай

Съветът за сигурност към ООН ще заседава за Сирия

Съветът за сигурност към Организация на обединените нации ще има през днешния ден намерено съвещание, отдадено на настоящото състояние в Сирия. По проект то би трябвало да стартира в 12 ч. нюйоркско време (19 ч. бълг. вр.), оповестиха международните организации.

Според ТАСС изключителното съвещание е по искане на Русия, а Асошиейтед прес заяви, че основатели са Швеция и Кувейт, които към този момент са подготвили проекторезолюция. В нея се постановява в цяла Сирия да има 30-дневно помирение, с цел да може да бъде доставена филантропична помощ на милионите нуждаещи се и да бъдат превозени тежко болните и ранените. Резолюцията изключва набези против екстремисти от " Ислямска страна ", Ал Каида или Фронта " Ан Нусра ".

В плана се показва " отвращение от неприемливите нива на принуждение " и офанзивите против цивилни в няколко региона на Сирия, в частност в провинция Идлиб и в следеното от бунтовници дамаско предградие Източна Гута. Не е известно дали Русия ще наложи несъгласие, или ще се въздържи, означи АП.

Вчера командването на въоръжените сили на Русия заяви, че договарянията за кротичък излаз от обстановката в Източна Гута са се провалили и че бунтовниците са пренебрегнали апелите за прекъсване на огън, добави Ройтерс. А съветски военни в Сирия споделиха, че бунтовниците в Източна Гута не разрешават на цивилните да изоставен конфликтната зона.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР