Съветът за електронни медии вече реши каква ще е процедурата

...
Съветът за електронни медии вече реши каква ще е процедурата
Коментари Харесай

СЕМ откри процедурата за избор на нов генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии към този момент реши каква ще е процедурата и периодите за избор на нов общоприет шеф на Българска национална телевизия. Тригодишният мандат на настоящия общоприет шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков изтича на 10 юли.

Цялата процедура за наемане на нов човек на този пост лишава почти към 2 месеца. От през днешния ден до 27 май може да се кандидатства за поста. Изслушването на позволените претенденти ще е на 27 юни, а изборът на 29 юни.

Тези периоди бяха гласувани в Съвет за електронни медии с 4 гласа " за " и 1 " въздържал се " - Розита Еленова.

Ето нейните причини:

" Аз нямам нищо срещу таймингът е добър. Таймингът е отговорно показан - в този миг на днешното съвещание. Но в този миг, в тази секунда. След малко ще има трима нови членове. Какво пречи да се изчака 24 часа, да се даде 72 часа на тези нови хора, които ще носят тази отговорност ".



Трима от членовете на Съвет за електронни медии, в това число самата Розита Еленова, са с изминал мандат, само че те ще останат на поста, до момента в който Народното събрание не реши кои две имена от парламентарната квота да не заемат техните места. Депутатите би трябвало да изберат две имена от общо 3 кандидатури. Кандидатите са трима – Симона Велева, препоръчана от " Продължаваме промяната ", Пролет Велкова, номинация на " Демократична България " и Тодор Беленски, повдигнат от " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР