Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Андон Балтаков за

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Андон Балтаков за
Коментари Харесай

Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра през днешния ден Андон Балтаков за нов общоприет шеф на БНР. Това стана с 4 гласа "за " и един "въздържал се ".

Членовете на Съвет за електронни медии дефинираха концепцията на Андон Балтаков като съвременна и блестяща. Беше емфатичен неговият голям опит във водещи международни медии като Асошиейтед Прес и Си Ен Ен, както и визионерското му мислене.

В конкуренцията участваха шестима претенденти: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев. На първото гласоподаване никой от тях не събра нужните три гласа, с цел да завоюва състезанието.

Двама от претендентите в конкуренцията Андон Балтаков и краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет шеф на БНР след абсурда със Светослав Костов Антон Митов получиха еднакъв брой гласове - по два, само че не бяха задоволителни на първо гласоподаване, с цел да получат длъжността.

До избора на нов общоприет шеф на публичното радио се стигна, откакто през октомври предходната година Съвет за електронни медии приключи предварително мандата на Светослав Костов, поради това, че стратегия "Хоризонт " бе спряна от ефир за 5 часа, което заплаши националната сигурност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР