Съветът за електронни медии (СЕМ) днес с три гласа за

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) днес с три гласа за
Коментари Харесай

Медийният регулатор откри процедура за отстраняване на шефа на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) през днешния ден с три гласа " за " и двама въздържали се откри процедура за премахване на генералния шеф на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов поради груби нарушавания на Закона за радиото и малкия екран.

Трите гласа за решението са на ръководителя на Съвет за електронни медии София Владимирова, Ивелина Димитрова и Розита Еленкова. Въздържаха се Бетина Жотева и Галина Георгиева.

Жотева се стимулира с това, че към момента не разполага с задоволително информация, с цел да вземе решение. Тя уточни също, че член 67 от закона изисква да са осъществени " груби нарушавания " от генералния шеф, което значи, че те би трябвало да са повече от едно. Поради това Жотева счита, че не са налице законовите условия за отстраняването на Костов.

Галина Георгиева се солидаризира с претекстовете на Жотева.

София Владимирова сподели, че с изключването на сигнала на стратегия " Хоризонт " на 13 септември е осъществено не какво да е нарушаване, а е нарушено конституционното право на информация на жителите. Ивелина Димитрова уточни, че нарушаването може да е едно, само че е извънредно жестоко и по едно и също време е в прорез и със закона, и с конституцията.

Костов има пет работни дни да насочи възражения. След това Съвет за електронни медии ще ги прегледа и ще гласоподава дали да го в профил.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (70)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР