Съветът за електронни медии публикува данните от мониторинг за начина,

...
Съветът за електронни медии публикува данните от мониторинг за начина,
Коментари Харесай

СЕМ: БНТ не използва език на омразата, нито възхваляване на войната или оневиняване на агресията

Съветът за електронни медии разгласява данните от мониторинг за метода, по който Българската национална телевизия отразява войната в Украйна през първите 20 дни от нахлуването на Русия.

Мониторингът обгръща предаванията " Денят стартира ", " Още от деня ", " Референдум ", " Панорама ", " Денят стартира с Георги Любенов " и " Говори в този момент " в интервала 24 февруари - 15 март 2022.

" Българска национална телевизия има специфични пратеници в горещите точки още преди началото на военните дейности, заради което те от първия ден на съветската инвазия дават информация от първо лице. Наблюдението в БНТ1 не регистрира потребление на език на омразата, както и прославяне на войната и оневиняване на дейности, които биха могли да бъдат охарактеризирани като военни закононарушения. " - се показва в документа.

В отчета се показва, че публичната телевизия реализира огромен брой директни включвания посредством скайп или телефон на украински жители, множеството от които с български генезис, които показват своя свидетелски роман от първо лице за обстановката край тях и споделят персоналните си истории, които обрисуват голямата покруса, сполетяла украинската страна и народ.

При предаването на информацията, обвързвана с войната, Българска национална телевизия не позволява разпространяване на шокиращи фрагменти и изображения, не търси сензационност и внимава да не преекспонира излишно така и така тежката тематика.

Участниците в предаванията и публицистите вършат ясна разлика сред съветските войски в Украйна, изпълняващи заповедите на тяхното командване, и съветския народ.

" Определено се чуват разнообразни отзиви, в това число на събеседници, които настояват, че тяхната позиция се заглушава. ", се споделя още в отчета от мониторинга.

Жестоката картина на войната е показана всеобхватно посредством репортажи и изявленията –
както от интернационалния размер, по този начин и (в по-голямата част) лична продукция, в това число
специфични пратеници на Българска национална телевизия в регионите на военните дейности и граничните пунктове, където има
съсредоточена огромна маса хора, напускащи зоната на спора.

Основното обръщение след всеки материал по тематиката е вярата за неотдавнашен мир и решение на филантропичната рецесия.

" Не се възхвалява или оневинява жестокостта. Не се възхвалява и оневинява насилието. Не се толерира подбуждането към злоба въз основа на народен симптом. Всички са за бързо преустановяване на спора, мнозина се пробват да разграничат съветския и украинския народ от ръководещите ги „ върхушки “, когато подлагат на критика. ", се споделя още в документа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР