Съветът на Европейския съюз прие новата Директива за енергията от

...
Съветът на Европейския съюз прие новата Директива за енергията от
Коментари Харесай

Нова евродиректива предвижда възобновяемата енергия да достигне 45% до 2030 г.

Съветът на Европейския съюз одобри новата Директива за силата от възобновими източници, целяща да увеличи каузи на силата от възобновими източници в общото енергийно ползване в Европейския съюз (ЕС) до 42,5 на 100 до 2030 година с в допълнение индикативно нарастване от 2,5 на 100, което ще разреши да се доближи дял от 45 на 100. Това  съобщи Съветът на Европейски Съюз на формалната си страница.

Всички членки на Съюза ще допринесат за постигането на по-амбициозните секторни цели в превоза, индустрията, жилищния бранш и централното отопление и изстудяване. Целта е да се форсира консолидираното на възобновими енергийни източници в браншове, където този развой е по-бавен, се споделя в документа, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е огромно достижение в границите на пакета " Готов за 55 " (Fit for 55), който ще помогне за реализиране на климатичната цел на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията с най-малко 55 на 100 до края на десетилетието по обективен, доходоносен и конкурентен метод, съгласно испанския министър, отговарящ за екологичния преход, Тереса Рибера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР