Съветът на Европейския съюз официално прие решение, според което от

...
Съветът на Европейския съюз официално прие решение, според което от
Коментари Харесай

Брюксел повишава изискванията за безопасност на колите

Съветът на Европейския съюз публично одобри решение, съгласно което от средата на 2022 година всички нови коли, които се пускат на пазара в страни - членки на Европейски Съюз, би трябвало да бъдат оборудвани с съвременни системи за сигурност. Според новия правилник всички моторни транспортни средства - в това число камиони, рейсове, микробуси и други - ще би трябвало да имат интелигентно контролиране на скоростта, предупредителни системи за сънливостта и вниманието на лидера, спешни стоп сигнали, детектор при заден ход, записващи устройства, както и по-лесна опция за монтиране на блокиращо устройство при приложимост на алкохол. За леките коли и микробусите ще има и спомагателни условия при ограниченията за сигурност като усъвършенствани системи за спешно прекъсване, системи за поддържане на лентата, разширени зони за отбрана на главата от удар и други.

Според специалисти условията ще се отразят на първо място на по-ниските класове коли, които най-често не разполагат с такива екстри в базовите пакети. Това най евентуално ще докара и до повишение на цените.

" Има доста по-внимателно търсене на коли, изключително когато се отнася до дизела. Бензиновият автомобил може да се направи да се кара на газ. В всеобщия случай в България търсим най-икономичното, тъй като приходите дефинират цената на колата, която купуваме ", сподели изпълнителната директорка на Асоциация на вносителите на коли Цветелина Цанева по Нова тв. Въпреки трендовете да се заобикалят дизеловите коли, по статистика в България са регистрирани 320 хиляди автомобила, като от тях 185 хиляди са дизелови.

Над 60% от колите у нас обаче са над 20-годишни, а хората от по-малките градове не могат да си разрешат да не употребяват персонален автомобил, с цел да вървят на работа. " Това, което в София имаме като градския превоз, е безспорен разкош. Тук непрекъснато се обновява автопаркът на рейсовете, само че в провинцията не стоят по този начин нещата и с цел да вървят на работа, хората имат потребност от автомобил ", споделя още Цветелина Цанева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР