Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на свързаните с

...
Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на свързаните с
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на свързаните с преследването и смъртта на Алексей Навални

Съветът на Европейски Съюз заяви, че постанова наказания на обвързваните с преследването и гибелта на съветския опозиционер. Списъкът обгръща 33 длъжностни лица и две организации по силата на глобите на Европейски Съюз за нарушавания на човешките права по света.

Под наказания попадат наказателните колонии ИК-3 и ИК-6, ръководителят на ИК-3 Вадим Калинин и негови заместници, съдиите Андрей Суворов, Кирил Никифоров, Евгения Николаева и Наталия Дудар. Включени са също чиновници от системата за изтърпяване на наказванията в Русия и от съветското министерство на правораздаването.

В известието се прецизира, че към този момент 104 лица и 23 организации са под глобите на Европейски Съюз за нарушение на правата на индивида. Всички те са под възбрана за пътешестване до Европейски Съюз, имуществото им в Европейски Съюз е запорирано, а подпомагането им от жители и организации е неразрешено.

беше постепенно погубен от Кремъл, декларира по този мотив висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Знаем, че Русия не е Путин и Путин не е Русия, ще продължим да поддържаме съветското гражданско общество, прибавя той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР