Съветът на ЕС прие два законодателни акта за бързо отпускане

...
Съветът на ЕС прие два законодателни акта за бързо отпускане
Коментари Харесай

ЕС осигурява незабавен достъп до 37 млрд. евро на страните членки

Съветът на Европейски Съюз одобри два законодателни акта за бързо разпределяне на средства от бюджета на Европейски Съюз за справяне с рецесията, провокирана от COVID-19. Един от актовете променя разпоредбите на структурните и капиталовите фондове, а другият уголемява обсега на фонд „ Солидарност “ на Европейски Съюз, оповестяват от пресслужбата на Съвета, написа " Кросс ".

Инвестиционната самодейност в отговор на короновируса ще даде на страните членки достъп до 37 милиарда евро от средствата за доближаване за подсилване на здравните системи, както и за поддръжка на дребните и междинните предприятия, краткосрочните схеми на работа и услугите в границите на общността.

Около 8 милиарда евро от общата сума ще се обезпечи от неизразходваното предплатено финансиране през 2019 година по линия на структурните фондове. Новата мярка разрешава на страните членки да изразходват неизползваните средства за намаляване на последствията от пандемията, вместо да ги връщат в бюджета на Европейски Съюз. Други 29 милиарда евро ще бъдат изплатени на ранен стадий от суми, които другояче щяха да бъдат дължими по-късно тази година, оповестяват още от институцията.

Средствата ще бъдат предоставени от 1 февруари 2020 година за покриване на към този момент направени разноски за избавяне на човешки живот и за отбрана на жителите.

Държавите членки също по този начин ще разполагат с повече еластичност, с цел да вършат прехвърляния сред стратегиите по политиката на доближаване за пренасочване на запаси там, където е най-необходимо.

Съветът също по този начин промени обсега на фонд „ Солидарност “ на Европейски Съюз, с цел да включи в допълнение към естествените бедствия и изключителните обстановки за публичното здраве. Това ще помогне на страните членки и присъединяващите се страни да посрещнат непосредствените потребности на хората по време на пандемията от ковид.

Предвид неотложния темперамент на обстановката двата законодателни акта ще бъдат оповестени в Официален вестник на Европейския съюз на 31 март и ще влязат в действие на 1 април 2020 година

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР