Съветът на ЕС излезе с решение да разшири санкциите срещу

...
Съветът на ЕС излезе с решение да разшири санкциите срещу
Коментари Харесай

ЕС разширява санкциите срещу Беларус

Съветът на Европейски Съюз излезе с решение да разшири глобите против Минск поради ситуацията по границата на Европейски Съюз с Беларус. С решението се допълват индикаторите за включване в европейските санкционни описи. Европейски Съюз ще може да лимитира физически и юридически лица, които провеждат или способстват за действия на режима на непризнатия от Европейски Съюз президент Александър Лукашенко, свързани с нелегално прекосяване на европейските външни граници.

Европейският съвет отхвърля опитите на непознати страни да употребяват мигрантите за политически цели, написа в известието и се добавя, че Лукашенко съзнателно излага живота на хората в заплаха и разпалва рецесията по външните граници на Европейски Съюз, с цел да отвлече вниманието от репресиите и нарушаванията на човешките права в Беларус.

Европейски Съюз вкара наказания против Минск от октомври предходната година, които последователно уголемява. Санкциите бяха подхванати поради непризнатите президентски избори в Беларус от август 2020 година и гоненията против мирни протестиращи, представители на опозицията и публицисти.

Общо 166 физически и 15 юридически лица са обхванати от европейските наказания, като измежду тях са Александър Лукашенко и неговият наследник и консултант по националната сигурност Виктор Лукашенко, а също и други представители на държавното управление. Санкциите включват възбрана за пътешестване и запор на имущество в Европейски Съюз. През юни Европейски Съюз вкара възбрана за прехвръкване на европейското въздушно пространство и на достъпа до европейски летища за беларуски превозвачи и наложи целеви стопански наказания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР