Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) предложи доц.

...
Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) предложи доц.
Коментари Харесай

Нов изпълнителен директор ще оглави БФБ, Иван Такев се оттегля

Съветът на шефовете на Българска фондова борса (БФБ) предложи доцент доктор Маню Моравенов да влезе в състава му и да стане изпълнителен шеф на институцията. Промяната следва да бъде гласувана на изключително общо заседание, планувано за 17 септември.

Досегашният изпълнителния шеф Иван Такев се отдръпва по свое предпочитание и минава на друга позиция в небанковия финансов бранш в България, разясняват от БФБ.

Доц. доктор  Маню Моравенов е неоспорим престиж във финансовите среди с близо 25-годишен опит в сферите на финансите и вложенията, пазара на недвижими парцели и финансовите пазари. Доцент и дълготраен учител във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, с докторска степен по„ Финанси, заем и застраховка “ от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и магистърска по „ Икономика и  информатика “ от Университета по национално и международно стопанство.

Заемал е редица управителни длъжности в институции и неправителствени организации на българския финансов капиталов пазар, измежду които Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (сега КФН), работни групи към Министерството на финансите, БФБ, Асоциацията на сдруженията със специфична капиталова цел, Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори, Националната комисия по корпоративно ръководство и други През последните години е зает интензивно в ръководството на кредитния портфейл и  кредитоспособността на фирмите, както и ръководенето на процесите при другите източници на финансиране като: корпоративни заеми и банково финансиране, издаване на облигации, IPO-та и финансово финансиране.

" Моята визия за развиването на БФБ е тя да се трансформира освен във първокачествен и доходоносен, саморегулиращ се пазар на финансови принадлежности, само че също по този начин да добави стойност към процеса на набиране на капитал и ръководство на активи в България и района. “, споделя доцент доктор Моравенов. Той е един от създателите на Националния кодекс за корпоративно ръководство и  играе дейна роля в основаването на законодателството, и на инфраструктурата на контролираните финансови пазари в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР