Саутхямптън победи Борнемут с 1:0 в мач от 12-ия кръг

...
Саутхямптън победи Борнемут с 1:0 в мач от 12-ия кръг
Коментари Харесай

Нюкасъл и Саутхямптън постигнаха минимални, но важни победи

Саутхямптън победи Борнемут с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Голът за " светците " означи Че Адамс.

Първото забавно състояние бе точно единственото попадение в срещата. В 9-та минута Роман Перо центрира добре в наказателното поле, където Че Адамс скочи високо и насочи топката в десния ъгъл около вратата, с цел да открие резултата. В 16-та минута Филип Билинг опита да изравни резултата, само че вратарят блесна с превъзходно избавяне, с цел да опази вратата си.

През второто полувреме " черешките " натиснаха, само че не съумяха да доближат до чисто голово състояние, като по този метод Саутхямптън прибра трите точки. Борнемут е на 11-та позиция с 13 точки, до момента в който Саутхяпмтън остават на 14-то място с 11 пункта.

В друга среща същия кръг Нюкасъл победи Евертън с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Мигел Алмирон.

В 8-та минута пристигна първата по-интересна обстановка, когато Джейкъб Мърфи се измъкна добре от двама бранители и опита шанса си от границата на наказателното поле, само че ударът му мина над напречната греда. В 31-та минута Мигел Алмирон оправи страховит удар от към 15 метра, с цел да открие резултата, Пикфорд бе беззащитен. До края на първото полувреме Нюкасъл натисна извънредно. Първо Бруно Гимараеш пое положително подаване в наказателното поле и шутира, само че на сантиметри от лявото греда.

Секунди по-късно Фабиан Шер засече положително центриране, само че Пикфорд плонжира великолепно, с цел да попречи на кълбото да срещне мрежата. В  37-та минута Гимараеш още веднъж опита удар от границата на наказателното поле, само че той мина малко настрана от лявата греда. Три минути преди края на първото полувреме Дан Бърн насочи прекрасен изстрел с глава, само че той мина над напречната греда.

В 54-та минута малко шанс не доближи на Алмирон да удвои, откакто ударът му мина на сантиметри над вратата. В 69-та минута още веднъж парагваецът бе забъркан в забавна обстановка. Невероятна интервенция на бранител на Евертън, който блокира удара, предотврати втория гол в мача.

С тази победа Нюкасъл към този момент са 6-ти с 18 точки, до момента в който Евертън са на 15-та позиция с 10 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР