Съуправителят на Алфа Рисърч Боряна Димитрова коментира пред Би Ти

...
Съуправителят на Алфа Рисърч Боряна Димитрова коментира пред Би Ти
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Има много грешки в протоколите

Съуправителят на " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова разяснява пред Би Ти Ви, че данните на организацията сочат, че има доста неточности в секционните протоколи. Проверка на поискани бумаги е посочила, че да вземем за пример, вместо номера на партии, се вписват номерата на преференции. " Утре ще има рекапитулация, само че един от първите резултати, на тези много комплицирани избори, това са неточности в протоколите и следва да проучваме по какъв начин това ще се отрази на финалния резултат ", изясни тя.

Анализът й все още е, че очертаващите се балотажи са повече от предстоящите. " Сега виждаме и там, където сякаш не се чакаха, много по-оспорвана борба ", добави тя като даде образец за съвсем изравнени сили на претендентите, излъчени или подкрепяни от участниците в националното държавно управление - Варна, Пловдив и други

Димитрова добави и че е налице по-високо политическо наличие на " Продължаваме промяната - Демократична България " в сравнение с се е очаквало преди изборите. Въпреки това се чака общинските препоръки да са много фрагментирани с по 10-12 партии. Такъв е казусът в Стара Загора, Русе, Хасково, Велико Търново. " Ще стои въпросът каква ще е констелацията зад кмета - дали ще е националната или ще се търси различен модел ", сподели тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР