Саудитският суверенен фонд води преговори, за да купи националния авиопревозвач

...
Саудитският суверенен фонд води преговори, за да купи националния авиопревозвач
Коментари Харесай

Саудитският суверенен фонд планира да купи националния авиопревозвач Саудиа

Саудитският върховен фонд води договаряния, с цел да купи националния авиопревозвач " Саудиа " (Saudia), предават Блумбърг и Си Ен Би Си, като се базират на осведомени източници.

Стъпката на фонда, който ръководи активи, оценени на 925 милиарда $, ще му даде опция в допълнение да влага в туризма и превоза. Целта е Саудитска Арабия да се трансформира в туристическа дестинация, а стопанската система й да се оттласне от петрола.

Идеята на фонда е да придобие самолетната компания и да усъвършенства успеваемостта й, след което да я приватизира или да я слее с " Рияд еър " (Riyadh Air), частен транспортьор, благосъстоятелност на фонда и учреден от него през март 2023 година за да се конкурира с към този момент одобрените самолетни компании от района на Персийския залив, представени от Българска телеграфна агенция.

" Саудиа " е учредена през 1945 година и разполага с флот от 144 самолета - 93 от марката " Еърбъс " и 51 " Боинг " -а. Авиокомпанията лети до над 100 дестинации, излиза наяве от уеб страницата й.

Засега не е ясно на каква цена фондът желае да я купи. Разговорите са в начален стадий и могат да се забавят и даже са бъдат прекъснати, показва Блумбърг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР