Саудитският принц Ал-Уалид бин Талал е инвестирал над 500 млн.

...
Саудитският принц Ал-Уалид бин Талал е инвестирал над 500 млн.
Коментари Харесай

Саудитски принц побърка Русия! Какво е направил с Газпром

Саудитският принц Ал-Уалид бин Талал е вложил над 500 млн. USD в скъпи бумаги на " Газпром ", " Лукойл " и " Роснефт " два дни преди началото на съветската " военна интервенция " в Украйна, сочи информация на уеб страницата на борсата на Саудитска Арабия. Началото на „ интервенцията “ и глобите доведоха до внезапен спад в цената на съветските активи.

От документа следва, че на 22 февруари 2022 година Kingdom Holding е закупил депозитарни разписки от " Газпром " и " Роснефт ", а от 22 февруари до 22 март са изкупени разписките на " Лукойл ". В борсовия документ не е посочено кои акции са закупени с тези пари. Kingdom Holding не отговоря на въпроса на организация Bloomberg дали към момента има акциите.

Състоянието на Ал-Уалид ибн Талал през 2017 година беше оценено от американския Forbes на 18,7 милиарда USD. Принцът беше подложен на 45-то място в класацията на най-богатите предприемачи в света, съгласно Forbes. Инвестициите на Kingdom Holding включват таксиметров агрегатор Lyft, Twitter, Citigroup и хотелски оператор Four Seasons Hotels & Resorts. Ал Уалид е един от най-богатите хора в Саудитска Арабия и един от най-известните интернационалните вложители, напомня организация Bloomberg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР