Саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд обсъди днес

...
Саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд обсъди днес
Коментари Харесай

Саудитският крал и престолонаследникът на Абу Даби обсъдиха ситуацията в Йемен

Саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд разиска през днешния ден събитията в Йемен с престолонаследника на Абу Даби (емирство от ОАЕ) шейх Мохамед бин Заид Ал Нахаян, заяви саудитската държавна телевизия, представена от Ройтерс.

Срещата сред двамата в региона на Мека се състоя, откакто водената от Саудитска Арабия коалиция влезе през вчерашния ден в Аден, с цел да помогне на йеменското държавно управление, което се бие с подкрепяните от ОАЕ южни сепаратисти.

Последните съумяха да открият надзор над града, предизвиквайки разединение в съюза, който се бори с йеменските бунтовници хуси, поддържани от Иран.
През юни ОАЕ реши да понижи военния си контингент в Йемен.

Днешната среща е опит да се преодолее спора в съюза си, който би засилил позициите на хусите, отбелязва Ройтерс. Престолонаследникът на Абу Даби съобщи, че ОАЕ и Саудитска Арабия ще се изправят уверено против всички сили, които заплашват сигурността на страните в района. Той прикани страните в спора в Аден да стартират разговор и да пазят ползите на Йемен.

Лидерът на южните сепаратисти Айдарус аз Зубайди сподели, че групировката му към момента поддържа обединението против хусите и ще взе участие в препоръчаната изключителна среща на върха в Саудитска Арабия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР