Саудитска Арабия заяви, че обществените кина ще бъдат разрешени в

...
Саудитска Арабия заяви, че обществените кина ще бъдат разрешени в
Коментари Харесай

От 2018-та разрешават кината в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия съобщи, че публичните кина ще бъдат позволени в консервативната монархия и първите кина евентуално ще се отворят при започване на идната година, оповестява " Ройтерс ".

" Като регулатор на промишлеността, Генералната комисия за аудиовизуални медии стартира процеса по лицензиране на кината в Кралство ", разяснява министърът на културата и информацията Ауад бин Салех Алауад в изказване.

" Очакваме първите кина да се отворят през март 2018 година ", добавя той.

Нека си напомним, че първият филм в света се назовава " Работници напущат фабриката Люмиер в края на работното време " и трае към една минута. Прожектира се за първи път на 21 март 1895 година пред съвещанието на сдружението за подкрепяне на националната индустрия. През лятото и есента на 1895 година Луи Люмиер съумява да снима още няколко 17-метрови, съвсем едноминутни сюжета с единствената цел да онагледи по подобаващ метод опциите на изобретението си.

С сходна цел братята провеждат и първата платена обществена прожекция, на която участват към 40 души, против чист приход от 33 франка. Тя се състои на 25 декември 1895 година в сутерена на парижкото " Гранд Кафе " и се приема за първата обществена прожекция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР