Саудитска Арабия представи планове за изграждането на град с нулеви

...
Саудитска Арабия представи планове за изграждането на град с нулеви
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще строи град с нулеви въглеродни емисии

Саудитска Арабия показа проекти за построяването на град с нулеви въглеродни излъчвания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това ще е първият огромен строителен план в знаковата бизнес зона на стойност 500 милиарда $ НЕОМ (NEOM), която е замислена да диверсифицира стопанската система на най-големия експортьор на нефт в света.

В рядко появяване по малкия екран саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салтан сподели, че градът, прочут като Линията, ще се простира на повече от 170 километра. Той ще може да даде дом на 1 милион души, като цялата нужна сила ще идва от чисти източници.

Инфраструктурата на Линията ще коства сред 100 и 200 милиарда $. Строителството на футуристичния град ще стартира през първото тримесечие на тази година.

Престолонаследникът де факто е индивидът, който ръководи Саудитска Арабия - най-голямата стопанска система в арабския свят, която постоянно е в челото на страните най-големи замърсители на планетата, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ Защо би трябвало да жертваме природата в името на развиването? “, попита риторично саудитският принц.

Той сподели, че в Линията 95 % от естествените зони ще бъдат непокътнати, няма да има пътища и коли, а въглеродните излъчвания ще бъдат равни на нула.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР