Саудитска Арабия към края на септември ще достигне производство на

...
Саудитска Арабия към края на септември ще достигне производство на
Коментари Харесай

Добивът на петрол от Саудитска Арабия към края на септември ще е от порядъка на 11 млн. барела на ден


Саудитска Арабия към края на септември ще доближи произвеждане на нефт от порядъка на 11 млн.барела дневно, а към края на ноември ще добива 12 млн. барела дневно. Това е декларирал министъра на енергетиката на страната Абдел Азиз бен Салман Ал Сауд в границите на конференция на 17 септември. По думите му, след ударите против петролната инфраструктура Саудитска Арабия ще продължи да извършва отговорностите си по доставките на нефт в това число и с помощта на запасите си.

Министърът е подчертал, че Саудитска Арабия ще остане благонадежден снабдител на международния пазар, добавяйки, че управляващите в страната ще подхващат ограничения за попречване на такива офанзиви в бъдеще.

През август добивът на нефт в Саудитска Арабия е бил от порядъка на 9,79 млн.барела дневно.

Миналата седмица, преди нападението върху обектите министърът на енергетиката сподели, че Саудитска Арабия през октомври ще създава 9,98 млн. барела дневно при съблюдаване на рестриктивните мерки по договорката в границите на ОПЕК+ от 10,6 млн.барела дневно.

Телевизия „ Ал Арабия “, базирайки се на министъра на енергетиката от своя страна заяви, че Саудитска Арабия е съумяла изцяло да възвърне доставката на енергоносители, нарушена при офанзивата против предприятията на компанията Saudi Aramco в нощта на 14 септември. „ Принц Абдел Азиз бен Салман сподели, че доставките на горива са се върнали на предходното равнище. Той означи, че през септември Саудитска Арабия ще поддържа доставките на нефт за клиентите в цялостен размер “.

Според известията нефтодобивът към този момент е възобновен на половина, а към края на септември ще се върне на предходното равнище. Министърът е призовал за предприемане на решителни дейности в отговор на нападението против Saudi Aramco.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР