Саудитска Арабия и Русия обмислят повишаване на добива на петрол

...
Саудитска Арабия и Русия обмислят повишаване на добива на петрол
Коментари Харесай

Москва и Рияд обмислят увеличаване на петролния добив

Саудитска Арабия и Русия обмислят повишение на добива на нефт с към 1 милион барела на ден поради терзания, че ценовото рали е стигнало прекомерно надалеч, предават Reuters и Bloomberg.

По силата на пакта ОПЕК+ страните от картела и Москва към този момент 17 месеца лимитират производството, а задачата беше повишение на цените на " черното злато ", които настойчиво се задържаха под 60 $ за барел.

Първоначалните диалози се водят сред Саудитска Арабия и Москва, дружно с Обединените арабски емирства. Очаква се среща на енергийните министри във Виена на 22-23 юни, когато ще бъде взето дефинитивно решение.

Страните от пакта ОПЕК+ се съгласиха да понижат добива с към 1,8 милиона барела на ден до края на 2018 година. Русия и ОПЕК се радват на по-високите цени, подскочили с съвсем 20%, само че рестриктивните мерки отвориха порти Съединени американски щати да придобие по-голям пазарен дял.

" Черното злато " удари 80 $ за барел и поради терзанията от наказания против Венецуела и Иран. След излизане на новината, петролът поевтиня с 2 % и се търгува на равнища към 77 $ за барел. WTI коства към 69 $ за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР