Саудитска Арабия е обменила разузнавателна информация с американски служители, според

...
Саудитска Арабия е обменила разузнавателна информация с американски служители, според
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Имаме опасения, че Иран ще ни нападне


Саудитска Арабия е обменила разследваща информация с американски чиновници, съгласно която е допустимо Иран да прави подготовка за непосредствена офанзива против кралството, оповестиха през вчерашния ден три длъжностни лица от Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Безпокойството поради евентуално нахлуване против Саудитска Арабия се повишава в миг, в който администрацията на Байдън подлага на критика Техеран за потушаването на множеството митинги и го осъжда за изпращането на стотици дронове, както и друга техника, към Русия, с цел да се употребяват във войната с Украйна.

„ Разтревожени сме поради опасността и посредством военни и разследващи канали сме в непрекъснат контакт със Саудитска Арабия “, заяви в изказване Националният съвет по сигурността. „ Няма да се колебаем да действаме в отбрана на ползите и сътрудниците ни в района. “

Саудитска Арабия и непрекъснатото посланичество на Иран в Организация на обединените нации не са коментирали към този момент тази информация.

Един от американските чиновници съобщи, че става дума за сериозна опасност за „ скорошно нахлуване или такова в границите на 48 часа “.

Посолствата и консулствата на Съединени американски щати в района не насочиха предизвестия или указания към американските жители в Саудитска Арабия или другаде в Близкия изток. Длъжностните лица не са упълномощени да разясняват обстановката обществено и останаха анонимни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР