Сътрудничеството между НАТО, Европейския съюз и Русия трябва да бъде

...
Сътрудничеството между НАТО, Европейския съюз и Русия трябва да бъде
Коментари Харесай

Каракачанов: Сътрудничеството между НАТО, Европейския съюз и Русия трябва да бъде възстановено

Сътрудничеството сред НАТО, Европейския съюз и Русия би трябвало да бъде възобновено. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в изявление за ТАСС.

„ Моето мнение като политик е непроменено: НАТО и Русия би трябвало да търсят точки на прикосновение и основи за съдействие, още повече че към този момент е имало подобен интервал в историята на НАТО и Русия “, сподели Каракачанов.
Той декларира, че България е станала член на Северноатлантическия пакт след кървавите спорове в някогашна Югославия през 90-те години на ХХ век.
„ България стана член на НАТО незабавно откакто на Балканите се развихриха серия от спорове, в това число войната в някогашна Югославия. Тази стъпка даде на нашата страна опцията да се почувства в сигурност. България е относително дребна страна, а след разпадането на Варшавския контракт ние видяхме, че светът не стана по-безопасно място. По това време НАТО остана единственият военно-политически съюз в света, по тази причина ние взехме решение, че да бъдем член на организация, която подсигурява сигурността, е надалеч по-добре, в сравнение с да бъдем отвън нея. Именно в това се заключава логиката на участието на България в НАТО и в нищо друго. Няма никаква идеология или други характерни аргументи “, съобщи Каракачанов и добави, че нито една страна в Европа не може да подсигурява независимо своята сигурност.
На въпрос, какво България е изгубила от участието си в НАТО, той дава отговор: „ Според мен не е изгубила нищо “.

Според него да се приказва за загуби може единствено при положение, в случай че все още на избора е съществувала опция. „ Ние нямахме други разновидности “, добави Каракачанов.
Помолен да разяснява информацията в българските медии, че България има намерение да даде на НАТО свои военноморски бази Каракачанов съобщи: „ Тази информация се популяризира от уеб сайтове, профилирани във подправените вести. Никой не се е обръщал към нас с предложение – да открием спомагателни бази на НАТО и да вкараме задгранични кораби в Черно море. Смятам, че сходни вести са част от хибридната война, която сега се води в света. Повтарям, никой не е молил България да даде свои черноморски военни бази на НАТО или Съединени американски щати “. /БГНЕС и ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР