Сътрудничеството между държавните институции и еврейската общност за утвърждаване на

...
Сътрудничеството между държавните институции и еврейската общност за утвърждаване на
Коментари Харесай

На форум в МС обсъдиха мерки срещу езика на омразата и нетолерантността

Сътрудничеството сред държавните институции и еврейската общественост за одобряване на среда, свободна от езика на омразата и нетолерантността беше разисквано в Министерския съвет. На срещата участваха и непознати посланици. Форумът беше озаглавен " Заедно за България, дружно за Европа ".

Езикът на омразата намира от ден на ден представители и тематики, предизвести началникът на политическия кабинет на премиера Румяна Бъчварова по време на форума.
Румяна Бъчварова - шеф на кабинета на премиера: Политическата борба на днешното време е борбата за истината. Затова споделяме не на омразата, не на ксенофобията, не антисемитизма. Те ни пречат да вървим напред.
Срещу езика на омразата се оповестиха и участващите във форума посланици.
Н.п. Йон Гъля - дипломат на Румъния: Един от целите на Румънското председателство на Европейския съюз е отстояване на европейските полезности, включващи битката против расизма, нетолерантността, ксенофобията, популизма, антисеметизма.Н.п. Ирит Лилиан - дипломат на Държавата Израел: Обединени, ние дефинираме нови правила, измежду които няма място за расизъм, за ксенофобия и назадничавост, това е тежката борба, която се води всеки ден и не би трябвало да се отхвърляме. Н.п. Ерик Рубин - дипломат на Съединени американски щати: Изправени сме пред съществени провокации на днешния свят. Много е значимо хората да имат волята и убеждението да отстояват своите дълбоки полезности. Тези, които желаят да настроят хората едни против други, са врагове на напредъка и врагове на взаимното битие.
Представители на всички вероизповедания, политици, интелектуалци, предприемачи, елементарни хора, изпратиха видеоклипове, в които осъждат езика на омразата. Чрез тях те поддържаха манифест против омразата, който се популяризира в обществените мрежи, а през днешния ден бе подписан и от всички участници във форума.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР