Сътресенията, обхванали правителството на Марио Драги, заплашват да лишат Украйна

...
Сътресенията, обхванали правителството на Марио Драги, заплашват да лишат Украйна
Коментари Харесай

Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин

Сътресенията, обхванали държавното управление на Марио Драги, заплашват да лишат Украйна от жизненоважна военна поддръжка в битката й против Русия , предизвести италианският външен министър Луиджи Ди Майо в телефонно изявление пред европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Той упрекна критиците на Драги, че правят работата на съветския президент Владимир Путин и насочи буен финален апел към политическите партии да не смъкват държавното управление при вота на доверие идната седмица в италиански парламент.

" В момента руснаците честват, че са предиздвикали още едно западно държавно управление да падне ", сподели Ди Майо. " Съмнявам се, че можем да изпратим оръжие (на Украйна). Това е един от многото съществени проблеми. "

Ако държавното управление се разпадне, то ще продължи да извършва функционалностите си с лимитирани пълномощия до последващите избори, сподели той. Това може да докара до парализа, оставяйки страната без власт, която да продължи да въоръжава Украйна, да оказва помощ на фамилии в рецесията поради нарасналите разноските за живот или да подписва нови газови покупко-продажби за струпване на запаси , ако Русия затвори крановете, предизвести Ди Майо.

" Ако държавното управление падне в сряда, няма да имаме пълномощието да подписваме нови енергийни контракти и това е съществено, тъй като отиваме към зимата ", сподели министърът.

Движението " 5 звезди ", което беше част от обединението на премиера Драги,, което накара Драги. Държавният глава Серджо Матарела и Драги ще се върне в Народното събрание в сряда, като вероятно ще се гласоподава нов избор на доверие или ще подаде оставка.

Ди Майо сподели, че Драги е бил един от западните водачи, които са се противопоставили най-яростно на Путин . Тъй като Италия е основен член на западния алианс, който се опълчва на нахлуването на Русия в Украйна, Драги беше измежду първите, които предложиха мощни наказания и замразяването на съветските валутни запаси, както и поддръжката за кандидатурата на Украйна за Европейски Съюз .

Ди Майо, някогашен водач на придвижването " 5 звезди ", напусна партията преди месец поради изпращането на оръжия в Украйна . Той упрекна сегашния партиен водач и някогашен министър председател Джузепе Конте, че оказва помощ на Путин, като се пробва да смъкна държавното управление на един от най-решителните съперници на Кремъл.

" Невероятното е, че това е някогашен министър-председател, който нападна Драги, помагайки на пропагандата на Путин и автокрацията за сметка на демокрацията ", сподели Ди Майо. Той се базира на обява в " Туитър " на някогашния съветски президент Дмитрий Медведев, който се радваше на парламентарния неуспех на Драги .
 И Италия изпраща тежко въоръжение на Украйна
И Италия изпраща тежко въоръжение на Украйна

Военна помощ за Киев

Движението " 5 звезди " се опита през последните няколко месеца да отслаби държавното управление няколко пъти, сподели Ди Майо, като се опълчи на увеличението на разноските за защита на Италия , с цел да извърши уговорките към НАТО, и с резолюция в Народното събрание против поддръжката на НАТО и Италия за Украйна, която беше приветствана от съветския дипломат в Рим .

Ди Майо сподели, че дейностите на Конте са това, което " го наранява най-вече ".

Едно от главните опасения на Ди Майо е, че Италия няма да може да одобри бюджета си за 2023 година , който нормално минава през Народното събрание сред юли и декември. Ако има избори през септември или октомври, новото държавно управление може да не бъде формирано с месеци заради затрудненията при съставянето на обединения, като по този метод ще се забави бюджета.

След последните избори съставянето на държавно управление лиши 100 дни, напомни Ди Майо. " Не е имало избори в Италия повече от 100 години през есента, тъй като е толкоз комплицирано в този миг ", сподели той.

Без Драги изпълнителната власт също не би могла да приключи държавната стратегия за промени, наложени от Европейски Съюз, което може да значи, че Италия пропуща да получи заплащания от проекта на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията , които са от значително значение за стопанската система.

И въпреки всичко Ди Майо остана с вярата, че държавното управление може да остане на мястото си.

Натискът върху Драги да остане на поста нараства, като икономическите институции и профсъюзите са обединени в апела за изцяло функциониращо държавно управление . " Дори профсъюзите, които са имали спор с държавното управление, молят за последователност ", означи Ди Майо.

Много зависи от " зрелостта на страните ", добави министърът. Повечето партии " признават " цената на Драги, сподели той.

" Те би трябвало да оставят настрани ветата и банерите, с цел да може Драги да продължи, ние да приемем закона за бюджета и законодателният орган да стигне до естествения си завършек на мандата ", сподели Ди Майо.
 Италия още веднъж пред дългова рецесия
Италия още веднъж пред дългова рецесия

Това може да не е по силите на Марио Драги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР