Сателитните комуникационни терминали Starlink не се доставят официално в Русия

...
Сателитните комуникационни терминали Starlink не се доставят официално в Русия
Коментари Харесай

Песков: Терминалите Starlink не се доставят или използват официално в Русия

Сателитните информационни терминали Starlink не се доставят публично в Русия и не могат да бъдат публично употребявани. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков пред публицисти, оповестяват съветски медии.

„ Това не е сертифицирана система при нас, затова не може да бъде публично доставена тук и не се доставя публично и затова не може да бъде употребена публично по никакъв метод “, сподели още Песков. Така той отговори на въпроса за опцията за потребление на сателитни информационни терминали Starlink в Руската федерация.

По-рано притежателят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че сателитните информационни терминали Starlink, създадени от SpaceX, не са били продадени на Русия. Мъск назова подправени отчетите, цитиращи украинската войска, че съветските войски сякаш са употребявали терминали Starlink.

„ Тук може би не би трябвало да се намесваме в полемиката сред киевския режим и предприемача Мъск “, означи Песков.

Сателитните информационни терминали Starlink бяха предоставени на Украйна от SpaceX. Неговият притежател Мъск неведнъж се е изказвал в интерес на разрешаването на спора в Украйна по дипломатически път. Комуникациите, предоставени от Starlink, се употребяват от украинската войска за ръководство на дронове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР