Сателитната връзка се превърна във водеща тенденция при смартфоните. Huawei

...
Сателитната връзка се превърна във водеща тенденция при смартфоните. Huawei
Коментари Харесай

Samsung ще има сателитна връзка в смартфоните си

Сателитната връзка се трансформира във водеща наклонност при смарт телефоните. Huawei и Apple станаха първите компании (с ден разлика посред им), които оферират мобилни телефони с такава функционалност, а останалите сигурно скоро ще се причислят към тях. Според информация на GizChina, Samsung към този момент работи по технологията.

Източникът е известен в Twitter профил, Ricciolo, който постоянно е разкривал проекти на компании и има относително точни прогнози. Според него е допустимо бъдещият Samsung Galaxy S23 да има сателитна връзка.

За задачата компанията ще се нуждае от сътрудник, който има подобаващи информационни спътници. За момента не е ясно дали Samsung към този момент има сътрудник или още договаря.

Най-вероятно функционалността ще е сходна с тази на другите две компании и ще може да се употребява за незабавни случаи. Не се чака тя да предлага опция за непрекъснато потребление, а единствено за обстановки, когато няма разполагаем обсег от обичайни мобилни мрежи.

Изданието напомня, че и Гугъл възнамерява да предложи поддръжка на сателитни диалози и SMS-и в Android 14, която ще дебютира идната година. Това доста ще улесни производителите на телефони с тази платформа да оферират сходни функционалности. За в този момент Samsung не е коментирала проектите си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР