Състоянието, при което има неволево изпускане на урина, т. нар.

...
Състоянието, при което има неволево изпускане на урина, т. нар.
Коментари Харесай

Наш гинеколог със съвети за проблемно състояние при жените

Състоянието, при което има неволево изпускане на урина, така наречен инконтиненция, визира дами от разнообразни възрастови групи, само че като цяло е доста особено за дами в по-напреднала възраст или дами, претърпели едно, две или повече естествени раждания или травматични раждания, изясни в предаването „ Пулс ” на НоваНюз проф. Иван Костов, експерт по акушерство и гинекология и шеф на болница „ Майчин дом. ”

Той уточни, че се смята, че над 25-30% от родилите дами имат в един миг от живота си някаква форма на инконтиненция.

Стрес инконтиненцията е по-често срещаната, сподели още професорът. По думите му: „ Тя визира по-възрастните дами и дамите в менопауза, когато има към този момент намалени равнища на естрогените, уязвимост на съединителната тъкан и оттова се трансформира цялата архитектура на органите в дребния тас. Жените от време на време имат срутване на влагалище, на пикочен мехур, матката. Тези положения се поправят оперативно и по тази причина сме ние. ”

Прегледите за инконтиненция са абсолютно  безболезнени, те са като гинекологичен обзор, уточни Костов.

„ Моят апел към българките е да не прикриват и да не потискат тези положения, тъй като те водят до понижаване на комфорта на техния метод на живот. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР