Състоянието на ранените трима души при взрива в Нагорни Карабах,

...
Състоянието на ранените трима души при взрива в Нагорни Карабах,
Коментари Харесай

Тежко е състоянието на пострадалите в Нагорни Карабах, транспортирани у нас

Състоянието на ранените трима души при гърмежа в Нагорни Карабах, които през вчерашния ден бяха докарани с военния " Спартан " от Армения в " Пирогов ", е тежко, само че имат късмет за живот. Това заяви в " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

" Не са интубирани, само че са в тежко положение, с дълбоки изгаряния. Ще има доста работа по тях. Но лекарите в " Пирогов " нееднократно са правили чудеса ", сподели Хинков.

Министърът на опазването на здравето акцентира, че се работи за решаването на казуса с периодическото изгубване на медикаменти от пазара.

" Има доста аргументи за това - търговски взаимоотношения, индустриални неналичия, пазарни условия, ниски цени на импорт на медикаменти, които съставляват интерес за следващ реекспорт и така нататък Създал съм група от специалисти, които работят по въпроса, търсим решения ", съобщи здравният министър.

Проф. Хинков разяснява и тематиката за генеричните медикаменти.

" Проблемът с генериците е доста комплициран. Не би трябвало да се позволява генеричното заменяне на равнище аптека. Аптеката тогава ще резервира по-скъпото лекарство. Генерикът е по-евтин и лекува, само че основава причина за изгубване на истинския артикул, който в някои случаи е незаместим ".

По въпросът с вероятното премахване на шефът на столичната АГ болница " Майчин дом " Хинков разяснява:

" Началото на ноември ще бъде изнесен отчет на прокуратурата за " Майчин дом ", въз основа на който ще взема решение за шефа на болничното заведение. Ако има закононарушение, проф. Иван Костов си отива. Болницата сега се оправя бюджетно добре, понижават просрочените отговорности, нещата се поуспокоиха там ".Здравният министър заяви, че е сложил период до Нова година да се даде съответна дата за правенето на първа копка на Националната педиатрична болница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР